Kurssi oli küll aga meri sai otsa...........

esmaspäev, 22. detsember 2008

Väljavõte Marie logiraamatust aastast 2006

Sadam: Orjaku

Kurss: 180

Ilm: pilvetagune, 22 c . tuul 7 m/s

Algas järjekordne ...l klubi purje(u)tamine,esimene lonks rummi võeti 10.05. kohal kapten Hannese juhtimisel: Tiina, Erkki , Kaja,Hanno, Sigrid,

10.50 Teljepoi

Tiit Piret, Kaarel. Kokku 9! Algus on paljulubav! Tiit sureb kambüüsis(tänu eilsele) Ja Kaja on väga vaikne:) Laine on täitsa kena! Erki hoiab poomi, õnneks pole tal "kivipea" vaid kivist kannikad!

11.30 Triigi-Sõru teljepoi

Rummipudelis on üle poole alles!! Tiidu ja Kajaga on olukord sama ;) Laev lengerdab suht kõvasti, õnneks on Tiinal nii hea süda, et see ei saagi pahaks minna(Hannes ütles). .....stame paudi!

11.33

JUHTUS ÕNNETUS!!!!! Kurgiämber läks ümber! Õnneks oli Erki jope see, mis enamus vedelikust endasse imes ja jope omanik on tubli koristaja!!! KIIDAME ERKIT!

12.00

Tiit ärkas ellu! Sai ka kohe ameti-peldiku professor(aitas vedelikul potist merre voolata)

teised alused meist pikalt maas....

12.10. 2 tundi sõidetud- Tiina läheb kapteniga järgmine nädal Kreetale ja Erki nõuab seksi. PINGED!!!!

12.27

Kohtasime mereröövlite laeva, õnneks saime mööda! Rumm ja kurgid on alles. kõrval kaater Sandra, enamus sealt magavad aga asi pidi kontrolli all olema........ Selle peale kapten võtab ,meie ka!

Selgus ,et vabal ajal peab kapten pihiisa ametit. Õhtul lubas musta kuue selga tõmmata..... Arvestades seltskonda ja meie värvikat minevikku läheb õhtul ilmselt pikalt, koos kapteniga... Nii palju on ju pihtida!

13.10

Alustasime mereleksikoni kirjutamisega maarottidele: tooder- kepp vees; Kui vabal ajal plaan seda vanainimeste asja vees (meres) teha, võib kaaslaste hämamiseks rääkida nii- "lähme teeme halsi"- (kõnnime mererannas edasi tagasi, otsides vaikset kohta). "teeme paudi"- keerame ümber. Ja siis "teeme toodrit" (vaata sõnaseletust alguses)

Ps. tiitu vaevab aspiriinihigi, tooder pidavat aitama!

13.15

ÕNNETUS, KRIISIOLUKORD!!!

Rummipudel sai otsa ja uue järel käies selgus,et teine pudel on katki läinud! TÄIELIK IKALDUS!! Kurvastusest sööme suitsulesta.. Maitseb hea aga kurk kuivab... Toimus paut ja avasime Jägermeistri.Tiidul palavik 37,4, meestel kus.... ga vastu tuult probleeme ja mina eksisin reeglite vastu( võtsin enne kaptenit) Õhtul pihile, mis muud.

15.15

Jõudsime Saaremaa Panga pangale vaade ilus! Kajal juba silm selgem, kõnnib ja kõneleb. Tiiduga suht pahasti- palavik tõuseb, külm kompress laubal aga viinasokkidest loobus . Täitsa rumal. Jätkub leksikon- mis tähendab munitsema? Oh jumal neid hiidlasi, aga nii ütlevad nad kui lähevad varasuvel kartulivao pesa alla käega katsuma kas kartul on suur või väike... No ei ole normaalne. Hakkame lähenema Saaremaa sadamale , Vendrid välja(Erki sai teada, et sõlm nimega seasõrg, on sama, mida tema kasutab oma tomatikasvatuses! Hakkame purje maha võtma. Kaarel krooksub(jõi vanemate märkamata ühe pirnisiidri) Hetkeks näitas ka Tiit elumärki. Tiinal siiski süda "nagu läigib" Mehed lapivad purje ja naised on targutustega abiks. Kapten taas jutukas(peale telefonikõnet kodust) Nii hea kui igal meremehel kodus hooliv ja mõistev abikaasa.

16.15

Sadam!! Maksumaksjana uhke tunne, et oleme ainukesed( 3 alust) mitmeid miljoneid maksnud sadamas. Kaatri seltskond Feliks ,Ilona Ann- Mari ja Reet, võtavad meid südamlikult vastu. Päike paistab ja Tiit õigustab oma eksistentsi laeva kinnitamisega kai külge....

Järgmine päev.....

Kell: 10.35
Sadam: Undva?

Kaunis päikesepaisteline hommik! Meeskond täies koosseisus(Piret, Tiit, Kaja, Erki, Sigrid, Hanno, Tiina, Kaarel ja kapten Hannes) pardal! Öö oli möödunud rahulikult(vastupidised andmed puuduvad või on hästi varjatud) ja suuremate kadudeta(üks vender, mis loksus kaldavees aga see sai päästetud). Mehed kinnastes heiskasid purjed ja ees on ootamas vastutuules sõit Hiiumaa poole.

11.05

kurss-N

Kole lugu , Jgermeistrist järgi vaid pool. Võrreldes eilsega on Tiit taas meeskonna liige ja Kaja on täitsa ok nagu ei loksutakski. toimus paut. Kaarel otsustas minna üle kaatrile- kontakt purjeka ja kaatri vahel tähendas kõva pauku- õnneks ilma kahjustusteta. PS. Sõidetud pikalt aga Panga pank ikka siinsamas.....

12.20

Tehti paudi tegemise kiirusrekord.... Selle peale võtame,! (Seniks kuni on).

15.05

Vahepeal on jäänud mitu miili kiilu taha. Toimunud on seda teist ja kolmandat aga peale eilset on sõnad lihtsalt otsa saanud.Aga ekstreemseim oli see koht kus padi(täitsa tutikas) kukkus vette!! Tehti kõik mängud(hals ,paut, jms) ikkagi "pillow over the board" ja lõpuks päästetud see pehme asi sai.

15.20

Kapten teeb meestele kusemise kursused. Peale seda on härdas vaikus.

16.07

Läheneme Sõru sadamale ja kuna viimasel ajal on toimunud ka tõsine purjetamine on ka märkmeid vähe. Hoolimatta ennustusest on olnud ilm fantastiline rääkimatta kaptenist ja tema meeskonnast. Ja nagu ütleb Hiiu Prjelaeva Seltsi hümni laulusõnad: JA NENDE AUKS KES ON MEREL ME VÕTAME NÜÜD!

AUSTUSEGA, KÕIGILE MEREMEESTELE LÄBI AEGADE, ...L KLUBI NIMEL; Sigrid

Kell: 16.18
Sadam Sõru

Kommentaare ei ole: