Kurssi oli küll aga meri sai otsa...........

kolmapäev, 17. august 2011

Muhu väina regatt


Nagu vist kõik juba teavad ja lehtedest lugenud on, läks meil Muhu väina regatil sel aastal päris hästi. Aga lühidalt siis kordaks üle, et kuidas ikka täpselt kõik oli. Algas regatt Pärnust, nagu viimastel aastatel tavaks. Edasi Roomassaare, Virtsu, Heltermaa, Tallinn. Lisaks pikkadele etappidele olid poolepäevased lühirajasõidud Roomassaares, Heltermaal ja Tallinnas. Kokku kestis regatt täpselt nädala ja tehti 7 võistlussõitu. Etappide tulemused Mariel sõitudele vastavalt 6, 3, 1, 3, 2, 4, 1 ja kokkuvõttes andis see meie grupis 1. koha!

Meie grupis (LYS 2) oli üldse 15 osalejat, nii et konkurentsi ikka oli. Eriti muidugi 2. ja 3. koha saavutanud Marise ja La Folie`ga käis kõva rebimine. Kui enne viimast sõitu olime La Folie`st ühe punktiga maas, siis lõpuks võitsime neid ja ka Marist võrdselt 5 punktiga. Täitsa spordiks läks. Kuigi kohati tundus, et meie pingutused merel polnud suurt midagi võrreldes kaasaelajate närvikuluga seda arvutiekraanilt jälgides. Eriti siis, kui ühel sõidul meil träkker üles ütles ja asukoha ainult siis saatis, kui nupule pressida.

Tõe huvides olgu veel märgitud, et ega Marie päris üksi ei sõitnud. Kogu asi käis kapten Mardi juhtimisel, meeskonnas olid kõigil etappidel Tanel ja Kaspar, algusest Heltermaani oli Andrus ja sealt lõpuni Kimmo.
Marie ise oli muidugi ka tubli, kuigi kandis mõningaid kaotusi. Purjed on täitsa väsinud ja järgmiseks aastaks oleks küll uusi vaja. Ehk õnnestub selleks kusagilt vahendeid leida. Ja uued spinni brassid toob jõuluvana, kui keegi taipab talle õigel ajal kirjutada. Võiks siis juba plokke, karabiine, stoppereid, natuke reelingu trossi ja tagavaraks ühe vintsi vända ka tuua.

Kirjutas Kaspar. Esimese pildi pildistas Jassu Hertsmann (Delfi) ja teise Kaspar ise.

Kommentaare ei ole: