Kurssi oli küll aga meri sai otsa...........

reede, 14. august 2009

Harilaiu regatt

Aeg:28.-29. august 2009

Korraldajad:
Jahtklubi „Dago“
Hiiu Purjelaeva Selts

Osavõtjad:
Mistahes avamerepurjekad. Korraldajad töötavad välja lihtsustatud valemi jahtide võrdsustamiseks kere pikkuse, jahi kaalu ja purjepinna arvestamisega. Regatt on rahvasportlik ning propageerib purjetamise kõrval aumehelikkust ja üllameelsust.

Võistlus on kolme-etapiline:
I etapp: purjetamine kodusadamast Harilaiule. Korraldajad teatavad arvestuslikud distantsid sadamate kaupa. Sõrult ja Orjakust startinuile läbi Hanikatsi silma ja Heinlaiust mere poolt, Suursadamast, Kärdlast ja Lehtmast startinuile läbi Püssirahusilma.
Stardiaeg vaba, stardi annab kodusadam.

Finish avatud Harilaiul reedel, 28.08. kell 20.00-23.00 Variandina: avatud kl.18. alates

II etapp: purjetamine ümber Harilaiu. Start laupäeval, 29.08. orienteeruvalt kell 10. Sõltuvalt ilmaoludest valitakse trass ja määratakse kindlaks võistlussõitude arv. Võimalik meremärkide võtmise kohustus (Eerikulaiu tooder, Soolarahu poi, jne).

III etapp: purjetamine Harilaiult kodu- või sihtsadamasse. Start laupäeval, 29.08. orienteeruvalt kell 14 Finishi võtab vastu kodu (siht) sadam.

Startida võib kasvõi Patagooniast!

Regati mõte on vähegi mõistlike kauguste korral sellest osa võtta - mitte niivõrd võita/kaotada. Peamiselt Hiiumaa purjekate jaoks, aga- võtke osa, sõitke kohale!

Ja rõhutame veelkord ausust ja üllameelsust, st. teatad ise, millal ja kus purjed üles said. Auhinnaks on niikuinii "papist kuldauraha". Kui mingist sadamast on arvestatav punt teele minemas, orgunnige mõistlikul ajal ühisstart, saab pinget juurde.


Märkused:

Kunagise kai jäänused Harilaiul ei võimalda sildumist. Ööbida tuleb ankrus. Kai asukoha ümber on tasane liivapõhi. Söögid-joogid igalühel omad. Praeguste arvestuste kohaselt võiks stardimaks olla 100.- per jaht. Eelregistreerumine vajalik. Liiga halva ilma korral võib tulla viimase hetke otsus, et regatt jääb ära.

Info:

Ain Tähiste
GSM 50 49 829
ain.tahiste@gmail.com

Kommentaare ei ole: