Kurssi oli küll aga meri sai otsa...........

kolmapäev, 1. oktoober 2008

Milline seikluslik merereis!

See laupäeva hiline hommik oli siis septembri viimasel laupäeval, mil 4!! purjekat Arkeia, Careta, Marie ja Wesilind, rõõmsate nägudega inimesed pardal, andsid otsad ning lasid tuulel purjed punni puhuda. Orissaare pole kunagi ühestki punktist ülearu kaugel olnud ja jätkuvalt jätkub sama seis (kuigi Karavan üritas ikka paadist kiikriga vaadata...).
Aega oli käes päris laialt, sest kiiret polnud kuhugi ja kolm vaprat muhulast ootasid juba ammuilma kesk merd, et millal nad ükskord jõuavad siis ometi...

Üle 25 inimese oli koos küll, sealhulgas punt seltsi liikmeid, paar-kolm uut võimalikku liiget (kaks kirjalikku avaldust) ning hulk külalisesinejaid: Arkeial arhitektid, Careta meeskond, Kalda kohviku esindus ja muhulaste trio.

Juba suts pärast 5 pärastlõunal oldi sihtpunktis. Sujuvalt õhtusöök ning seejärel hakkas peale üks lõputu saunaskäimine, mille hulgas eesrindlikumad jooksid isegi merre pärast tunde kestnud soojenemist. Teravaid elamusi otsivad inimesed lubasid endile keset ööd tuusiku Muhusse, kulminatsiooniks kujunes Liival diskol muusika taktis õõtsumine. Osavamad töökäed tahtsid jätkuvalt midagi ära teha- seekord oli siis vastupandamatu soov parandada Wesilinnu küttesüsteemi ja pärast põhjalikku lammutamist leiti viga üles kui võluväel-särtsu polnud... Ilmselt õppind mehed.

Vaatamata kõikidele võimalustele ja pingutustele olid ainult muhulased hommikuks kadunud. Eks kiiremad asjatoimetused ootasid enne kukke ja koitu...
Samas esines isegi ridade täienemist- näiteks pirukas oli Mareki vahepeal kohale toonud.

Arkeia ja Careta läksid esimestena.
Marie meeskond valmistas end ette teeleminekuks ühe ennelõunase sooja saunaga, Kalda kohvik vormis hoolega omlette ja üleüldse oli tegelikult kiire juba ammu möödas...
Ent siiski enne kella 2 said Marie ja Wesilind ka otsad lahti. Merel oli üsna toekas jänes ja tuul oli täpselt silmaauku (vastavalt H.Vaidla sõnadele). Marie ponnistused kandsid vilja umbes kell 7, mil võis ääreni vett täis sokid koos ketsidega jalast ära võtta. Wesilinnu omad selle aja peale juba ammu haigutasid kai peal.
Ja siis võeti pakid vöörist välja ja pandi pagasnikusse, endil meeleolukad muljed kaenlas:).

Järgmine oluline sündmus on laevade väljatõstmine, mis toimub kindlasti oktoobrikuu jooksul. Jätke see meelde ja täpsemalt annab siis teada esimesel võimalusel.

Ütlemata tore, et nii palju tulijaid oli, nii et teinekordku ju!
Värvikat viinakuud!
Kärt

Kommentaare ei ole: