Kurssi oli küll aga meri sai otsa...........

kolmapäev, 4. juuni 2008

Toks-toks-toks....

Juhtus nii, et nädalavahetusel lõhkusime tööd teha Orjaku sadamas.

Asi sai alguse sellest, et Alar andis teada, et Aivaril kuluks üks talgutegemine ära, et saaks lõpuks millalgi ujuvkaid sellisesse konditsiooni, et need vette tõsta. 31.mai ja teeme siis ära!

Tublimad toksisid laupäeva hommikul juba 9 paiku, teised tublid ühinesid tiba hiljem. Ja neil oli ka aus põhjus- hädasti oli vaja reede õhtul korra Orissaares ära käia, et üks paar käsi laupäevaks tööle tuua. Ega pikalt ei läinud: Sõrult sai Orissaarde kella 1ks ja juba kell 6 nobesti Orjakul tagasi. Milline seikluslik öine merereis!! No ja siis tuligi vahepeal ju veidi puhata ning pärast ülessaamine töötegemiseks käis paikkonniti väääga valju, ent samas meeldiva muusika saatel.

Aga töö tahtis tegemist ja nii need lauad saeti parajateks juppideks, toksiti ujuvkai peale ja külgedele, vahepeal kulusid naelad otsa ja siis puhati kätt ning peeti aru ja siis jälle toksiti edasi, sest naelu toodi juurde. Tehti lõpuni ära poomidele korrosioonitõrje, millega Liina oli juba ükspäev algust teinud.
Ja isegi pühapäeval tehti tööd, kuigi päike küpsetas tublisti ning vahepeal tundus, et naeltest tuleb jälle puudu, kuna spetsialistid näitasid, kuidas on võimalik ühte lauajuppi lausa 10 naelaga üritata kinni lüüa 4 naela asemel. Sellegipoolest saabus töövõit: ujuvkaid toksiti lõpuni valmis ja poomid värviti peaaegu täiesti üle.

Au ja kiitus väga tublidele!!

Seltsi omadest nähti liikumas: Alar, Hannelore, Rain, Kimmo, Liina, Kärt.

Ja Riho käis iga 2-3 tunni tagant Sandrat käivitamas (visadus viib sihile. Vist.) ja tegi paar pilti ka pühapäevast.




Kommentaare ei ole: